10 important general knowledge questions for PPSC, NTS and FPSC exam.

Answers to ten important general knowledge questions۔

Question 1 - Pakistan's coldest place?
Answer: Skardu۔

Question 2 - Pakistan's hottest place ?
Answer: Turbat Balochistan was earlier Jacobabad۔

Question 3 - Pakistan's first female speaker ?
Answer: Dr. Fehmida Mirza 2008/2013۔

Question 4 - Which major cities of Pakistan are located on the banks of the river?
Answer: Sukkur is located on the banks of Indus River, Lahore River۔

Question 5: Pakistan's first foreign minister ?
Answer: Sir Zafarullah Khan۔

Question 6: When was the first national anthem broadcast on radio?
Answer: 13 August 1954

Question 7 - Pakistan's national fruit ?
the answer.. mangoes۔

Question 8 --- Pakistan's big and small river ?
Answer: Ravi is a small river and Sindh is a big river۔

Question 9 - The biggest salt mine ?
Answer: Khiora in Pakistan۔

Question 10: The city of the national poet of Pakistan.
Answer: Sialkot Dr. Allama Muhammad Iqbal
Share if you like

Comments

Related Posts

Pedagogy Solved Mcqs For NTS Test

Introduction to Education B.Ed Mcqs Solved for Educator and Lecturer Test.

Pedagogy Solved Mcqs For NTS

Solved Mcqs Pedagogy for Educators